Projecten

Het Bestuur van de vereneging Onoribo heeft zich gefocused op het uitvoeren van diverse projecten om de plantage tot ontwikkeling te brengen. Er zijn hiervan enkelen die nog in de uitvoering zitten en sommige die reeds uitgevoerd en opgeleverd zijn. Hiernaast is de onderhandeling met de Suralco heropgepakt; onder uitvoer van het dagelijks bestuur.
Een korte samenvatting van enkele projecten ziet er als volg uit:

Onze recreatie zaal en Bakra-Osso

Hierbij zijn de kozijnen gerestoreerd; nieuwe deuren geplaats en het gaaswerk vervangen door tralie werk; het dak is hersteld en een nieuwe schildersbeurt gekregen. Verder is het hekwerk veranderd van een draai naar een schuif poort.

Herstel van de brug bij de rivier (liba)

De legplanken van de brug zijn vernieuwd en de leuning hersteld en verstevigd.

Onze rivier kade

Her aansluiten van de tenten op het elektriciteitsnetwerk. De tenten zijn hersteld er is wat verfraai aanplantingen gedaan rondom het gebied de steiger is hersteld.

Straatnamen en electriciteit

Onoribo weg 1 met alle zijwegen zijn voorzien van straatnamen en deze zijn vernoemd naar onze basjas( leiding gevende personen die op onoribo hebben gewoond) die onoribo heeft gekend. Het gebied noemen wij daarom Basja project. Verder hebben wij in samenwerking met de EBS het gebied voorzien van elektriciteit.

Verkavelings projecten

Doordat er geen gedegen overzicht aanwezig was van de uitgegeven gronden is het bestuur om te voorkomen dat gronden dubbel worden uitgegeven gestart met verkavelingsprojecten. Hierbij heeft het bestuur de Herman Denswil weg uitgebreid en zelfs in twee fases verkaveld en uitgegeven. Op dit moment wordt aan de infra struktuur van deze fases gewerkt.

Ondernemers

Na overrleg en samenspraak met het bestuur is aan de gebroeders Kamber de mogelijkheid geboden hun transport bedrijf op te zetten op Onoribo terrein. Ook anderre ondernemers hebben het bestuur benaderd voor het opzetten van hun onderneming die werkgelegenheid kan bieden voor onze erfgenamen en bijdraagt tot ontwikkeling van de plantage.

Landbouw project

In het jaar 2020 is de Vereniging gestart met een landbouwproject om tot verdere ontwikkeling te komen van de plantage. Het hoofdgewas sat verbouwd wordt is bittere cassave. Momenteel worden er ook andere gewassen geplant waaronder verschillende groente soorten en peper. De opbrengsten zullen dienen als kasversterking.